pátek 28. září 2012

Přítelkyně se svoji sestrou si rozhodly postěžovat si na nás chlapy a mě napadla geniální myšlenka, jak navýšit počet příspěvků na svém blogu. Vzhledem k takřka nulové návštěvnosti tohoto blogu snad ani nikoho neurazí drobné vychýlení od tématu předchozích příspěvků.


Čtyři jednoduchá pravidla, jak se vyhnout zbytečným hádkám

Pravidlo číslo 1
Nikdy, ale opravdu NIKDY nepoužívejte ironii! Z očí do očí a zvlášť ne ve psaném projevu, na facebooku nebo v esemesce, naprosto zakázáno! Muži ji nikdy nepochopí, tento senzor jim v mozku prostě chybí, v horším případě ji berou jako útok. A v dalším rozhovoru to rozhodně použijí proti Vám.

Pravidlo číslo 2
Řečnické otázky jsou také zlo! Muži na ně zásadně odpovídají a přiznejme si, některé odpovědi vážně nechceme slyšet. Ženy z nich vycházejí jako tlusté, hloupé a škaredé.

Pravidlo číslo 3
Vyjadřujte se jasně a krátce. Pokud možno jedním maximálně dvěma slovy. V delší větě by totiž mohli najít slovo, které by mohli také považovat za útok a upřímně, pokud v té větě není „pivo“ nebo „sex“ stejně ji po deseti vteřinách přestanou poslouchat.

Pravidlo číslo 4
S nadsázkou opatrně. V literatuře se jako hyperbola, nadsázka či zveličení označuje záměrné přehánění skutečnosti s cílem zdůraznit subjektivní závažnost. Jenže tohle nemají naši drazí nikdy šanci pochopit. Přiklad : „Vždyť se vůbec nevidíme!“ Reakce : Kdyby sme se asi vůbec neviděli, tak spolu nechodíme.“ Na zabití.

Pravidlo číslo 5
Tyto pravidla berte lehce ironicky a hlavně s nadsázkou!



Tereza a Martina Bártovi

1 komentář:

  1. Tlusté, hloupé a škaredé :D Děkuji, tento článek byl mimořádně přínosný :D

    OdpovědětVymazat